Atunci când muncești în televiziune și esti nevoită să pui pe față, o groază de produse cosmetice, riscul de a face riduri înainte de vreme sau de a te alege cu probleme de ten este destul de mare. În cei nouă ani de televiziune am dat-o în bară, de multe ori! Până pe la 25, nu îmi puneam această problemă iar dupa 27 m-am confruntat cu niște probleme destul de frustrante, pe care le-am soluționat, grație documentării. Nu vreau sa supăr pe nimeni dar nu am găsit la acel moment, nici un dermatolog care să îmi ofere o soluție viabilă. Așa că am început să citesc mult, tare mult, de pe site-urile de specialitate. Am avut norocul să o descopăr pe Corina Allan, autoarea blogului pasagera.ro, un estetician desăvârșit cu care am ținut legătura, până ce am obținut rezultate extraordinare, datorită unei rutine de îngrijire, formulată corect.Dacă aveți întrebări, legate de îngrijirea tenului, vă îndemn să aruncați o privire pe pasagera.ro! Puteți să îi scrieți personal Corinei. E foarte receptivă.

Deseori sunt întrebată, ce produse folosesc și ce rutină de îngrijire am. Am mai vorbit despre asta în postările anterioare dar astăzi aș vrea să fac un update și să vă povestesc despre lupta mea cu imperfecțiunile. Voi începe cu cele 3 reguli de bază, pe care se bazează rutina mea zilnică.

1. Curățarea zilnică a tenului, cu un produs solubil în apă- Produsul de curățare nu trebuie să fie neapărat unul foarte scump deoarece tot ce va face e să îndepărteze machiajul. Nu se reține prea mult pe piele)

2. Exfoliere– Cel mai important pas! Optez întotdeauna pentru exfolierea chimică și nu cea manuală care mi se pare mult prea agresivă. Am ales un produs pe bază de acid salicilic.

3. Hidratare-Folosesc câteva produse non-grase, care conțin și un complex de antioxidanți.

4. Protecție solară- Folosesc cremă SPF, în fiecare zi, indiferent de anotimp.

Pentru curățare am optat pentru săpunul lichid de la Clinique (liquid facial soap mild). Îl folosesc de ani buni și sunt foarte mulțumită, în primul rând pentru că are un miros neutru și un ph optim. Astfel, nu crează senzația unei măști (piele uscată), după folosire. Îl găsiți în magazinele Ovico.

După cum am menționat și mai devreme, nu agreez exfolierea mecanică! Mi se pare mult prea traumatizantă pentru ten și de cele mai desre ori lasă consecințe urâte. De aceea optez întotdeauna pentru cea chimică. Folosesc loțiunea exfoliantă cu acid salicilic, de la Paula’s Choice (liquid exfoliant BHA 2%). Curăță porii în profunzime, îndepărtează celule moarte, uniformizează culoarea pielii, luptă cu apariția „monstruleților”. Acesta este un brand american, care nu se găsește în Moldova. Produsele pot fi comandate de la unicul distribuitor oficial, din România.

Pentru hidratare folosesc două produse: o cremă de zi și una de noapte. Prima este tot de la Paula’s Choice ( resist anti-aging clear skin hidrator) iar cea de noapte am descoperit-o recent și sunt încântată de rezultate. Este vorba despre „Sleep and Peel” de la Filorga. Se aplică o cantitate generoasă, cu o jumătate de oră înainte de somn. Nici Filorga nu e de găsit în Moldova. Am cumparat-o de la magazinul Douglas, din România.

Protecția solară se aplică pe față, în orice zi a anului! Fie că ninge sau plouă, razele UV sunt mereu pe fața noastră, distrugând celulele tenului. În special, dacă folosiți un produs chimic de exfoliere este musai să folosiți o cremă SPF, în caz contrar riscați să vă alegeți cu niște pete, de toată frumusețea. Folosesc câteva creme cu SPF 30, de la Paula’s Choice. De fapt, orice cremă de la ei este bună, în primul rând pentru că nu este grasă și nu o simți pe față, după aplicare. Indiferent de tipul tenului pe care îl aveți alegeți întotdeauna produse destinate pielii sensibile. Acestea conțin mai puțini iritanți( parfum, uleiuri esențiale etc) și vor fi mai blânde cu pielea. E o lecție pe care am simțit-o…pe propria piele)). Dacă aveți alte întrebări, la acest subiect, îmi puteți scrie. Nu sunt specialist în medicină estetică dar vă voi împărtăși cu drag, din propria experiență. Fiți frumoase și aveți grijă de tenul vostru!