Creme anticelulită, șampoane pentru creșterea rapidă a parului, suplimente alimentare care te transformă în femeie perfectă…lista poate continua până la nesfârșit. Ei bine, ce-o fi toate astea? Minuni ale științei sau capcane pentru femeile disperate? Prima varianată e puțin probabilă, așa, fie vorba între noi, femeile informate. Acum pe bune, nici o formulă nu poate face miracole, așa că te îndemnăm să fii un pic mai …realistă.

Cure împotriva celulitei
Ele conţin vasoconstrictori (ingrediente precum cofeina, care dilatează vasele de sânge) ce accelerează circulaţia sangvină – efectul vizibil fiind unul de subţiere a părţilor sub “tratament”. Din păcate, acesta nu durează decât câteva ore.

Remedii pentru vergeturi
Dacă vergeturile sunt în prima fază – de culoare roșie/vișinie – se poate interveni cu formule sau terapii profesionale costisitoare, însă cele albe nu mai pot fi îndepărtate, deci o cremă care promite asta chiar nu poate funcționa.

Creme care măresc sânii
Acestea folosesc, de asemenea, ingrediente care accelerează circulaţia sângelui şi îţi dau acea impresie trecătoare de ridicare. Dar „nicio cremă nu îţi va face sânii mai mari sau mai fermi”, spune dermatologul Macrene Alexiades.

Uleiuri  pentru creşterea genelor
Aceste seruri încurajează creşterea sănătoasă a genelor. Conţin ingrediente hidratante care creează un mediu propice creşterii părului… dar chiar şi aşa, nu e sigur că genele chiar vor creşte. Până acum, doar uleiul de ricin a demonstrat că poate stimula foliculii de păr să se reactiveze, deci îl poți folosi atât pentru gene cât și pentru sprâncene.

 

Foto: www.helixhairusa.us

Sursa: cosmopolitan.ro