Cu siguranță multe dintre noi s-au întrebat măcar odată care produse cosmetice sunt mai bune pentru pielea noastra! Reprezentanții celor mai mari companii de cosmetice ne propun diverse produse miraculoase care mai de care mai frumoase, mai utile, mai colorate și mai…naturale. Ei bine, dar  știe cu certitudine cineva că acele produse naturale, de exemplu, sunt mai bune decât cele sintetice?

Chiar dacă mama natură ne oferă o gamă largă de produse care ajută să ne menținem sănătatea și imunitatea, în vederea unei vieți calitative, când vine vorba de piele, lucrurile nu stau chiar așa. Majoritatea produselor naturale de îngrijire a pielii sunt alergene, conțin iritanți și ingrediente foto sensibilizante. Orice ingredient aplicat pe piele indiferent de faptul dacă e sintetic sau natural poate avea anumite efecte nu tocmai bune. Pielea noastră nu știe ce scrie pe eticheta produsului respectiv, ea doar reacționeaza într-un fel sau altul. De aceea, ingredientele naturale nu sunt cu nimic mai bune decît cele sintetice. În ambele cazuri există, iritanți, substanțe alergene, fotosensibilizante, iritanți. De asemnea, în ambele cazuri regăsim antioxidanți, ingrediente reparatoare și anti-iritanți etc.

Spa scene with natural cosmetics

Nu există nici măcar un studiu care să demonstreze că ingredientele naturale ar fi mai bune decât cele sintetice în a trata acneea, rozaceea, melasma sau alte afecțiuni cutanate. Indiferent dacă preferi produse cosmetice naturale sau sintetice, cel mai important lucru este ca acestea să fie formulate corect dar și ambalate în cutii opace fără a permite luminii să distrugă ingredientele pe care le conțin. Lista de ingrediente nu trebuie să conțină iritanți! Cei mai comuni iritanți naturali sunt: menta, camfor, eucalipt, tea tree, sulf, citrice, rozmarin, scorțișoară, uleiurile esențiale, alcoolul, perfume etc. Deci, toate sunt naturale dar din pacate asta nu le face mai puțin iritante. Mai mult decât atît, până la această dată nu există nu există o regularizare internațională care să impună anumite standarde și să recunoască o etichetă de produs natural.

Sursa: pasagera.ro

Foto: visioelan.com