A început sezonul cald iar asta nu poate decât să ne bucure! În curând vin toate darurile naturii! Fructe, legume, pomușoare și tot felul de frunze delicioase, pe care abia aștept să i le oferi micuței Nicole! Până atunci, ne descurcăm cu cele pe care le avem în congelator sau pe la supermarketuri! De obicei, îi prepar totul în casă! De la supe, piureuri, cereale mărunțite, până la brânzică de casă.

Există situații în care nu suntem acasă și respectiv nu am posibilitate să îi gătesc. În acest caz, trebuie să găsim cea mai potrivită soluție pentru a-i oferi gustări sigure și cu un risc minim de alterare, mai ales cu zăpușeala de afară. Nu odată, ne-au prins de minune, piureurile  de fructe și legume, “Gerber” ® de la Nestle!  Le prefer pe cele din pachețele cu dozator, foarte potrivite pentru drum, vizite sau plimbari lungi.

 

 


Copiii adoră merele iar fata mea nu este o excepție! Mărul combinat cu alte fructe, legume sau cereale este mereu o gustare dorită pentru ea.  Piureul cu măr si banana sau cel cu morcov sau dovleac poate fi combinat cu orice cereală, astfel poate constitui o masă destul de consistentă.

 

 

Combinația dintre măr, pară și broccoli poate părea ciudată dar să știți că are un gust delicios. Un astfel de mix  l-am folosit pentru gustarea de la ora 4:).

 

 

Încă nu i-am oferit citrice proaspete dar intenționez să o fac foarte curând. Probabil vom începe cu piureul de măr, pară, banană și portocală. Suna bine!:)

 

Piureurile de fructe și legume “Gerber” ® de la Nestle sunt comode, au o consistență moale și plăcută. Toate sunt îmbogățite cu vitamina C, nu conțin zahăr, sare, amidon sau agenți de îngroșare. Noi le folosim cu încredere, atunci când avem nevoie de gustări, la drum lung sau în vizite.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă la sân în primele 6 luni de viață și introducerea ulterioară a alimentelor complementare, iar compania Nestle susține recomandarea OMS. Este necesară consultația medicului atunci când luați decizia despre termenii și modalitatea de a introduce complementul alimentar în regimul copilului. O alimentație începută înainte de vârsta aceasta va duce la apariția alergiilor și a intoleranței alimentare.