OUL, O SURSA A STARII DE BINE!

Oul a fost si este in continuare unul dintre cele mai controversate alimente. Potrivit doctorului Mihaela Bilic, colesterolul din ou nu mai reprezinta o amenintare! Mai ales ca numai 20-25% din populatie este sensibila la colesterolul din oua, restul de 70-75% este imuna. Ca e satios, are putine calorii, multe proteine in albus si multe minerale si vitamine in galbenus, stim. Ce nu stim e ca oul infuenteaza in bine starea de bine.

In galbenusul de ou exista colina, o substanta din grupul vitaminelor B. Colina este strins legata de activitatea vitaminelor B6 si B12 si este precursorul acetilcolinei, neurotransmitatorul de baza al creierului.

Un deficit de colina determina anxietate si depresie, adica afecteaza major dispozitia. Si nu exista o sursa alimentara mai bogata si mai eficienta pentru colina decat galbenusul de ou. Fara sa fie nevoie de multe argumente, poate n-ar fi rau ca macar de 2 ori/sapt sa ne incepem ziua cu un ou fiert moale. Si savurandu-l pe indelete, cu bucatele de paine prajita, sa multumim naturii ca a facut lucrurile asa de simple: un galbenus ca un soare e suficient sa ne aduca buna dispozitia in suflet!

Sursa:facebook.com/mihaela.bilic