Deoarece am intrat în perioada caldă a anului, am decis să scriu despre protecția solară și să vă povestesc despre produsele pe care le folosesc eu, recomandate de esteticianul Corina Allan din Romania cu care am contactat ori de câte ori am avut nevoie și credeti-mă că au existat perioade în care am avut maaare nevoie!  

Așadar, în primul rând vreau să menționez încă odată că protecția solară este extrem de importantă nu doar vara ci în orice anotimp al anului. Singura diferență este că vara ar trebuie să folosim SPF 50 iar în perioada rece minim 20. De ce este atăt de importantă? Pentru că razele ultraviolete atacă ADN-ul celulelor fapt care, ulterior duce la funcționarea incorectă a acestora prin distrugerea colagenului și elastinei, indispensabile pentru o piele frumoasă și sănătoasă.

Eu am o un ten mixt, pe alocuri problematic și am încercat un milion de produse care nu mi s-au potrivit având în vedere că aproape toate cremele cu protecție solară sunt de obicei grase și opace. Ei bine, problema mea a luat sfârșit în momentul în care am descoperit produsele Paula’s Choice. Vorbind despre gama variată de creme cu SPF, am încercat doua dintre ele și anume: Skin Balancing Daily Ultra Sheer SPF  și Hidralight Daily Mineral SPF. Am rămas mulțumită de ambele pentru că sunt semi transparente, ușor de aplicat, non-grase.

Indiferent de produsele pe care alegi să le folosești nu uita:

  • Expunerea la razele UV are loc din primul minut petrecut la lumina solară.
  • Pentru sănătatea pielii tale, aplică în fiecare dimineață o cantitate suficientă (aproximativ mărimea unei monede de 50 de bani) de cremă cu SPF 30 sau mai mare,  indiferent de anotimp!
  • Fără protecție solară, orice încercare de reparare a pielii (rozacee, acnee, riduri etc) este în zadar!

 

Surse informative: pasagera.ro

Imagine: paulaschoice.ro