Din lipsă de timp probabil sau din cauza diversității din magazine, puține femei din generația mea mai pregătesc aluatul pentru plăcinte, acasă. Ce poate fi mai simplu decât să cumperi foile gata făcute, să le ungi cu umplutura preferată și să le bagi la cuptor?…Ei bine, nici eu nu sunt o excepție la acest capitol. Vreau să vă împărtășesc o rețetă extrem de simplă și rapidă,  de plăcințele delicioase. Eu o fac cu mare plăcere dimineața, la ceai sau cafea.

Ingrediente: un pachet foi de lavaș( mai subțiri), un pahar de smântână grasă ( 30%), 200 gr brânză de vaci, 6 ouă, zahar vanilat, ulei vegetal, zahăr ( după gustul fiecăruia), sare.

Umplutura este cel mai important component și are un mic secret:) Aceasta trebuie să conțină multe ouă, pentru ca plăcintele să crească și să fie foarte pufoase. Amestecați branza, ouăle, zahărul  și adăugați cam un vârf de cuțit de sare. Atenție! Consistența acesteia trebuie să fie destul de lichidă (grație ouălor). Doar așa plăcințelele vor căpăta un aspect pufos!

Ungeți fiecare foaie de la lavaș cu smântână. Aceasta trebuie să fie destul de grasă pentru că să nu curgă și să nu înmoaie prea tare aluatul. Puneți un strat generos de umplutură și învârtiți-le. Aranjați-le una lângă alta și turnați deasupra un amestec din doua ouă și 3 linguri mari de smântână. Plăcintele trebuie să fie bine acoperite, de altfel există  riscul să se usuce deasupra. Bagați la cuptor, la foc mic. Timpul de coacere constituie, de obicei, 25-30 minute. Sper că o sa vă iasă, gospodinelor! Să aveți poftă!:)