Produsele de origine animală au devenit în ultima vreme vinovatele pentru tot răul din viaţă noastră! Se creează falsa impresie că dacă am fi vegetarieni, nu numai că am fi mai sănătoşi dar am trăi mai mult! Nu prezenţa lor în alimentaţia noastră este problema, ci frecvenţa şi cantitatea în care le consumăm. Da, ar fi ideal să mâncăm carne de 2-3 ori/săptămână, având în vedere că noi o mâncăm de mai multe ori pe zi și prin cuvântul carne se subînţeleg toate sortimentele de carne şi pește, dar şi derivatele lor, mezelurile. Diversitatea de produse de origine animală ne permite folosirea lor alternativă, dar este indicat să ne limităm la un singur fel pe zi.

 

Eating-Red-And-Processed-Meat-Linked-To-Gut-Cancer

Variaţi meniul şi includeţi carnea SAU peştele SAU oul SAU mezelurile în dietă zilnică, iar brânza transformaţi-o în condiment (adică puţină şi dacă se poate rasă sau pusă într-un sos).

În rest,… abuzaţi de legume şi leguminoase (fasole, mazăre, linte, soia, quinoa), includeţi un fel de mâncare cu amidon (paste, orez, mămăligă, cartof, cereale, pâine), completaţi cu seminţe şi fructe oleaginoase (alune, migdale) şi folosiţi fructele proaspete ca desert și veţi fi sănătoşi, chiar dacă nu sunteţi nici vegetarieni, nici vegani :)”.

Sursa: facebook.com/mihaela.bilic