Am citit  multe despre cazul părintelui din Ghidighici, Maxim Melinti, dar văzând materialul realizat de colegii mei de la ziarul de gardă, am rămas profund impresionată şi convinsă, că totuşi există preoţi dedicaţi, adevăraţi, curaţi la minte şi la suflet!

E uimitor că în Moldova, o ţară în care 90% din populaţie crede în „sfinţitul maşinilor” şi „cumetrii de zeci de mii de euro”, poate exista un preot, care merge cu bicicleta şi locuieşte într-o casuţă, mai mult decât modestă, în curtea bisericii. Faptul că un preot care a dăruit bunătate, susţinere şi înţelegere, tututor, indiferent de etnie sau minoritatea din care face parte, a fost pedepsit de „superiori”, mi se pare un act mărginit şi inuman! În timp ce Înalt Prea Sfinţitul merge  în vacanţe exotice, cu maşini de lux şi blonde, preotul Melinti zămisleşte un proiect,  care să le ofere copiilor defavorizaţi din Ghidighici, o masă, o baie şi un loc călduţ. Cât de paradoxal nu ar suna, dar nu ştiu de ce, în ţara noastră, oamenii cu bun simţ, cam întotdeauna devin victimele acestui sistem putred şi infect!

Plecăciuni pentru Maxim Melinti! Sper că dreptatea va triumfa…Poate de data asta!

Mai jos puteţi vedea materialul video.

 

Maxim Melinti, preotul oamenilor egali, oprit de Mitropolie să slujească

Preotul care locuiește într-o casă modestă din curtea bisericii, se deplasează cu bicicleta și promovează transparența în gestionarea donațiilor venite de la credincioși a fost oprit de către Mitropolie să mai slujească. Ce spun oamenii din sat despre preotul lor și cum argumentează reprezentanții Mitropoliei oprirea de la slujbă a părintelui Maxim Melinti, aflați din materialul video de mai jos

Опубликовано Reporter de Garda Вторник, 3 июля 2018 г.

 

foto: tv8.md